Walne Zebranie Członków PTWM/Gdańsk 2013

18 maja 2013 w Gdańsku Jelitkowie odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawczo-Wyborcze Członków gdańskiego oddziału PTWM.

W znakomitych humorach i energią przeprowadziliśmy całość spotkania pod przewodnictwem Anny Bileckiej.

Na zebraniu zostało zaprezentowane sprawozdanie z działań w 2012 roku oraz plany strategiczne na bieżący rok.

Najważniejszą częścią zebrania był wybór nowego Zarządu.

Z entuzjazmem została przyjęta kandydatura Tadeusza Jażdżewskiego, który jednogłośnie został prezesem kolejnej kadencji Towarzystwa.

Głosowanie odbyło się jawnie przez co w trybie ekspresowym zostali wybrani nowi członkowie.

Z poprzedniego składu Zarządu pożegnaliśmy Martę Dylejko i Marię Walentynowicz. Serdecznie dziękujemy za wielką pomoc i zaangażowanie!

Witamy ciepło Adriana Jaśkiewicza –  tatę 3-letniego Grzesia oraz świeżo upieczonego, ale już bardzo aktywnego członka PTWM – Michała Ból – tatę 3-miesięcznej Julki.

Pozostały skład Zarządu pozostał bez zmian.

Kiedy rodzice obradowali,  dzieci spełniły atrakcyjnie czas na zabawach z wolontariuszami Fundacji Dr Clown.

Podczas spotkania nie mogło zabraknąć czynnika edukacyjnego. Tym razem był to wykład i warsztaty z dietetyczką Pauliną Laskowską. Można było nauczyć się m.in. jak obliczyć odpowiednią ilości kalorii, jakie wymagane są w przypadku chorego na mukowiscydozę – w zależności od jego wieku, wagi i wzrostu. Cytując relację zestresowanych cyferkami rodziców „ czuliśmy się jakbyśmy zdawali maturę!”.

Dodatkowo można było „poszejkować”, czyli nauczyć się przyrządzać wysokoenergetyczne napoje. W skład serwowanych szejków wchodziły m.in. odżywki firmy Nestle – puszczając rodziców tym razem z pełnymi torbami.

Po tak pełnym emocji wyborczych i dietetyki spotkaniu, nie mogliśmy pozwolić uczestnikom na opuszczenie zebrania bez solidnego obiadu.

Dziękujemy Wszystkim i do zobaczenia 22 czerwca w ZOO! 🙂